BusinessVejle hylder Helle Søndergaard som Årets Ildsjæl
Årets Ildsjæl i Vejle Kommune er Helle Søndergaard. Hun modtager prisen for sit store, innovative og nyskabende arbejde med projektet Knæk koden, der indtil nu har hjulpet flere end 160 unge mennesker med at få et fritidsjob.
Kamilla tør leve livet og drømme igen
Ensomme timer på pigeværelset har i flere år været en larmende realitet for Kamilla Madsen, men nu er den onde cirkel brudt.
Lommepengene er i hus efter et slag Ludo
Sofiegården er gået en utraditionel vej i jagten på medarbejdere. I samarbejde med projektet Knæk Koden ansætter de piger og drenge på 15 til 17 år i fritidsjobs.
Maysam solgte sit første par sko til jobsamtalen
16-årige Maysam Hariri går i 9. klasse. I flere måneder jagtede hun et fritidsjob hos en butik i Tørring eller Vejle. Men på trods af utallige afleverede ansøgninger lykkedes det ikke, indtil den dag hun mødte projekt Knæk Koden på Vejle Privatskole.
Nu taler S om Oliver: Folkeskolen har svigtet for mange unge
Det er på tide, at folkeskolen afspejler, hvad samfundet efterspørger. Sådan lød det i dag fra Socialdemokratiets politiske ordfører. ”Vi har talt for meget og handlet for lidt”.
Skoletræt 16-årig kæmper for at få en faguddannelse
Den nye regerings ambition er, at erhvervsuddannelserne bliver førstevalget for flertallet af landets unge. Oliver Palmelund vil med glæde tage en erhvervsuddannelse, men grundskolen har gjort vejen dertil svær.
Knæk koden bygger bro mellem unge og virksomheder, der bløder arbejdskraft
Projektet Knæk koden hjælper unge i job og lærer dem om arbejdsmarkedets sociale og kulturelle koder. Den A.P. Møllerske Støttefond støtter initiativet med 4,2 mio. kr.
Detailbranchen kan ændre livsbanen for udsatte unge
I Vejle har projektet Knæk Koden særdeles gode erfaringer med at give udsatte unge – som måske er tabt af folkeskolen – et fritidsjob i detailbranchen.
CABINN knækker koden til rekruttering
CABINN er Vejles største hotel med 156 værelser. I år har hotellet knap 50.000 overnattende gæster. Det kræver et stort antal dygtige medarbejdere, som det i årevis har været næsten umuligt at tiltrække. Nu har hotelchef Dorte Kobel fundet vejen til løsningen på rekrutteringsudfordringen.
Mohammed Hariri knoklede i tre måneder inden lønnen tikkede ind på kontoen
16-årige Mohammed Hariri drømte i flere år om at finde et fritidsjob, hvor han kunne tjene sine egne penge. Han vidste bare ikke helt hvordan, indtil han en dag stødte ind i projektet Knæk Koden, der hjælper unge i job og virksomheder med at finde dygtige fritidsjobbere.
Sy power projekt giver flygtninge netværk og livskvalitet
Albani fonden giver støtte til nyt bæredygtigt projekt, der hjælper flygtninge til en bedre fremtid i Danmark eller i hjemlandet.
Knæk koden matchede Tomasz og HOKA Tæpper
Opvask, støvsugning og sortering af tæpperester lyder måske ikke som drømmeopgaver for en ung teenagedreng. Men 15-årige Tomasz Rusinek elsker sit nye fritidsjob hos HOKA Tæpper i Vejle, fordi det føles rart at gøre en forskel og tjene sine egne lommepenge.
Unge klædes på til job
45 elever på Vejle Privatskole har fået træning i at skrive jobansøgninger og gå til jobsamtale. Bag træningen står det vejlensiske funderede projekt ”Knæk koden”, der vil bygge bro mellem de unge mennesker og virksomhederne.
Drejebog – Sådan kan din forening starte en fiskeskole
En fiskeskole giver unge nye fællesskaber. For nogle unge kan det være en ny fritidsaktivitet, og for andre kan det udgøre et trygt rum med gode voksenrelationer. Læs hvordan din foreningen starter en fiskeskole.
Rådgivning Odense Kommune
I Integrations-Portalen arbejder vi sammen med Odense Kommune. Gennem dialog og faglige input inspirerer og udfordrer vi kommunen på, hvad der skal til for at få beboerne i Vollsmose til at bruger fritids- og kulturtilbud mere, og hvordan vi sammen kan bringe foreningslivet op på niveau med det øvrige fritidsliv.
Med waders og fiskestang i samfundets tjeneste
På Fiskeskolerne lærer unge med flygtningebaggrund at fiske sammen med frivillige undervisere. Fisketurene er trædesten til både en ny fritidsaktivitet og et nyt fællesskab med etniske danskere, som kan være svære at nå igennem til uden for institutionernes rammer.
Rådgivning giver Smykkehjertet medvind
Ismael Ates talte ikke dansk – og han havde ikke forstand på guldsmedbranchen, da han startede. Alligevel har han fået succes og inspireret andre til at starte egen virksomhed.
Syriske gryder – et kulturmøde over mad
Et møde over mad med syriske flygtninge i Aale i projekt GUF: Gæstfri madklub med nye Udviklende muligheder for netværk og Fællesskaber.