Jyllands Posten, 4. januar 2023.

Den nye regerings ambition er, at erhvervsuddannelserne bliver førstevalget for flertallet af landets unge. Oliver Palmelund vil med glæde tage en erhvervsuddannelse, men grundskolen har gjort vejen dertil svær.

– Det var ikke af egen fri vilje, at jeg ikke havde noget at stå op til, men jeg vil hellere lave ingenting, end at være et sted hvor jeg får at vide, at jeg er dum, og hvor jeg ikke bliver givet en chance, siger han.

Kræver abonnement på Jyllands Posten

Bliv klogere på projektet Knæk koden

I en tid hvor danske virksomheder søger nye medarbejdere som aldrig før, er der arbejdskraft, vi overser. Projektet Knæk koden vil gøre vejen til arbejdskraft lettere for virksomhederne og hjælpe unge, der mangler rollemodeller og netværk, med at få et fritidsjob og finde fodfæste på arbejdsmarkedet. De unge udgør en uudnyttet ressource, og arbejdsgiverne kan frigive tid til andre vigtige opgaver ved at uddelegere simplere opgaver til unge fritidsjobbere.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter projektet med 4,2 mio. kr.