Jyllands Posten, 2. januar 2023.

Projektet Knæk koden hjælper unge i job og lærer dem om arbejdsmarkedets sociale og kulturelle koder. Den A.P. Møllerske Støttefond støtter initiativet med 4,2 mio. kr.

Når den 17-årige Emma Bødsgaard møder på arbejde på Hotel Cabinn i Vejle, er det ikke kun for at tjene penge.

– Det giver mig en masse selvtillid at vide, at jeg fungerer på en arbejdsplads. Det er der jo ingen garanti for, hvis man ikke har prøvet det før – og så er det bare et virkelig rart afbræk fra skolen, siger hun.

Kræver abonnement på Jyllands Posten

Bliv klogere på projektet Knæk koden

I en tid hvor danske virksomheder søger nye medarbejdere som aldrig før, er der arbejdskraft, vi overser. Projektet Knæk koden vil gøre vejen til arbejdskraft lettere for virksomhederne og hjælpe unge, der mangler rollemodeller og netværk, med at få et fritidsjob og finde fodfæste på arbejdsmarkedet. De unge udgør en uudnyttet ressource, og arbejdsgiverne kan frigive tid til andre vigtige opgaver ved at uddelegere simplere opgaver til unge fritidsjobbere.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter projektet med 4,2 mio. kr.