Opskriften på en fiskeskole

“Fiskeskoler for flygtninge” er en  model til at hjælpe unge ind i foreningslivet og ud i naturen gennem undervisningsforløb med sportsfiskerforeninger.

Danske sportsfiskerforeninger holdte i 2019 og 2020 en række fiskeskoler for børn og unge med særligt fokus på mødet mellem forskellige kulturelle baggrunde. 120 unge mennesker har fået en unik mulighed for at komme tættere på naturen, lære at fiske og blive en del af fællesskaberne i de danske sportsfiskerforeninger.

Erfaringerne fra projektet er samlet i en online drejebog, som foreninger som din kan lade sig inspirere af, når I vil byde nye lystfiskere velkommen i fællesskabet.

Friluftsrådet støttede projektet med 900.000 kr. fra puljen Udlodningsmidler til Friluftsliv. Medfinansieringen kom fra LAG Odder-Hedensted og Landdistriktsmidler bevilliget af Erhvervsstyrelsen. Projektet blev drevet af Integrations-portalen.dk og Danmarks Sportsfiskerforbund.

Læs mere her: Sådan gik det første år med fiskeskolerne

Hør børn og voksne fortælle om Fiskeskolen